Over Limmen

Limmen is een van de oudste dorpen van de provincie Noord-Holland. Het dorp telt ongeveer 7000 inwoners en is sinds 1 januari 2002 onderdeel van de gemeente Castricum. Aan activiteiten is er in het dorp geen gebrek. Er is een rijk verenigingsleven en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. In het voorjaar viert Limmen de jaarlijkse Bloemendagen, waarvoor vanuit alle windstreken belangstelling is. Schoolgaande kinderen kunnen lopend of fietsend naar de basis- of middelbare school in het dorp. In Limmen vindt u alle voorzieningen die een mens nodig heeft. Daarbuiten ervaart u pas echt wat deze plek uniek maakt.

 

Op het kruispunt van landschappen
Dankzij de goede bereikbaarheid over land en gunstige ligging ten opzichte van de handelsroutes te water kent Limmen een rijke handelsgeschiedenis die terug gaat tot het jaar 740.

Anno 2019 genieten de inwoners van Limmen nog altijd van deze gunstige ligging. De kust met de prachtige duinen is zo dichtbij dat u ernaartoe kunt wandelen. U woont praktisch naast de bossen, aan de andere kant de polder. De natuur is onderdeel van het wonen hier, de frisse lucht, de rust en weidsheid geven u letterlijk en figuurlijk elke dag weer meer lucht.

 

Voor meer reuring hoeft u al bijna net zo weinig moeite te doen. Alkmaar ligt op een afstand van maar 9 kilometer. Andere plekken bereikt u heel eenvoudig met de auto via de A9. Of met het openbaar vervoer, zowel Castricum als Heiloo hebben een treinstation.